Lliçons d’Algorísmia i Programació – Juliol 2018

Aquest juliol s’ha fet el

  • Curs d’Algorísmia i Programació

Fotos

Curs d’Algorísmia i Programació:

L’objectiu general del curs era aprendre a programar en el llenguatge C++, i a resoldre problemes algorísmics amb ordinador.  Més en concret, es pretenia que els estudiants arribessin a escriure amb fluïdesa programes que resolguin problemes interessants com els que apareixen a la Olimpíada Informàtica. Aquestes habilitats són útils en altres àrees, en particular en les matemàtiques.

Podeu obtenir una idea aproximada de què és l’algorísmia i la programació mirant aquest vídeo.

Alumnes als quals va estar adreçat el curs:

El curs va estar adreçat als estudiants de secundària i batxillerat, en particular aquells amb molta facilitat per a les matemàtiques, bona capacitat de raonament, etc. Lògicament, això incloïa (però no estava limitat a) els estudiants amb bons resultats en proves com les Olimpíades Matemàtiques i/o Físiques, Cangur, etc.

No era necessari tenir coneixements previs de programació per assistir al curs, on els estudiants es van separar en funció dels seus coneixements previs.

Lloc:

Aularis A5
Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB)
Campus Nord
Carrer Jordi Girona, 31, 08034 Barcelona
Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

Període:

El curs Algorísmia i programació es va impartir des del dilluns 17 de juliol fins al divendres 21 de juliol (ambdós inclosos).

Horari:

Els curs Algorísmia i programació va tenir horari de dilluns a dijous, de 9:30 a 17:30, amb una pausa per anar a dinar (inclòs en el curs de forma gratuïta). El divendres l’horari va ser de 9:30 a 13:30.

Preu:

El curs va ser gratuït.

Material del curs:

ES va usar principalment el material gratuït de Jutge.org.

Pre-inscripcions:

Els estudiants van ser admesos en funció del nombre de pre-inscripcions i de les places disponibles.

Professors que van impartir el curs (tots de forma voluntària):

  • Professor Salvador Roura de la FME i la FIB, entrenador principal dels equips de programació de la UPC i de l’equip espanyol a les Olimpíades Informàtiques.
  • Professor Jordi Petit de la FIB i la FME, co-entrenador dels equips de programació de la UPC, i principal programador de Jutge.org.
  • Altres professors del departament de CS de la UPC: Albert Oliveras, Amalia Duch, Antonio Chica, Edelmira Pasarella, Enric Rodríguez, Emma Rollón, Jordi Cortadella, José Miguel Rivero, Lucas Machado, Maria Josep Blesa, Marta Fairén, Pepa López, Pilar Nivela.
  • Estudiants i ex-estudiants de la UPC (inclosos alguns dels millors programadors espanyols): Albert Lobo, Iñaki Garrido, Miquel Ortega, Lander Ramos, Víctor Martín.

Preu:

El curs va ser gratuït.

Material del curs:

Es va proporcionar.

Pre-inscripcions:

Preinscripcions tancades

Els estudiants van ser admesos en funció del nombre de pre-inscripcions i de les places disponibles. Es van poder oferir 60 places als més de 160 estudiants pre-inscrits.