Lliçons d’algorísmia i programació

Objectius del curs:

L’objectiu general del curs és aprendre a programar en el llenguatge C++, i a resoldre problemes algorísmics amb ordinador.  Més en concret, es pretén que els estudiants arribin a escriure amb fluïdesa programes que resolguin problemes interessants. Aquesta habilitat és útil en altres àrees, en particular en les matemàtiques.

Podeu obtenir una idea aproximada de què és l’algorísmia i la programació mirant aquest vídeo.

Alumnes als quals està adreçat:

El curs està adreçat als estudiants de secundària i batxillerat, en particular aquells amb molta facilitat per a les matemàtiques, bona capacitat de raonament, etc. Lògicament, això inclou (però no està limitat a) els estudiants amb bons resultats en proves com les Olimpíades Matemàtiques i/o Físiques, Cangur, etc. No és necessari tenir coneixements previs de programació per assistir a aquest curs (els estudiants es separaran en funció dels seus coneixements previs).

Lloc:

Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME)
Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
C. Pau Gargallo
Barcelona

Període:

El curs s’impartirà des del 19 de gener fins a mitjans de maig.

Horari:

Tots els dimecres, de 18:00 a 20:00.

Preu:

Gratuït.

Material del curs:

S’usarà principalment el material gratuït de Jutge.org.

Professors que l’imparteixen:

  • Professor Salvador Roura de la FME i la FIB, entrenador principal dels equips de programació de la UPC, i co-entrenador de l’equip espanyol a les Olimpíades Informàtiques.
  • Professor Jordi Petit de la FIB i la FME, co-entrenador dels equips de programació de la UPC, i principal programador de Jutge.org.
  • Estudiants de la UPC (inclouen alguns dels millors programadors espanyols de TopCoder).

Inscripcions:

Les inscripcions estan tancades.