Lliçons d’Algorísmia i Programació – Juliol 2012

Cursos:

Enguany hi ha dos cursos, d’una setmana cadascun:

  • Algorísmia i programació
  • Programació de dispositius mòbils

Algorísmia i programació:

L’objectiu general del curs és aprendre a programar en el llenguatge C++, i a resoldre problemes algorísmics amb ordinador.  Més en concret, es pretén que els estudiants arribin a escriure amb fluïdesa programes que resolguin problemes interessants com els que apareixen a la Olimpíada Informàtica. Aquestes habilitats són útils en altres àrees, en particular en les matemàtiques.

Podeu obtenir una idea aproximada de què és l’algorísmia i la programació mirant aquest vídeo.

Programació de dispositius mòbils:

En aquest curs es mostrarà com programar dispositius mòbils com ara telèfons intel·ligents i tauletes. Al final del curs els participants haurien de ser capaços d’escriure petites aplicacions per plataformes com Android o iPhone. Per a fer-ho, s’introduiran tecnologies modernes, portables i ampliament esteses basades en l’estàndard HTML5, incloent HTML, CSS, JavaScript i jQueryMobile.

RIM BlackBerry ha ofert a la UPC 10 tauletes PlayBook per què els estudiants d’aquest curs puguin experimentar amb aquestes tecnologies durant aquesta setmana.

Alumnes als quals està adreçat:

Els dos cursos estàn adreçats als estudiants de secundària i batxillerat, en particular aquells amb molta facilitat per a les matemàtiques, bona capacitat de raonament, etc. Lògicament, això inclou (però no està limitat a) els estudiants amb bons resultats en proves com les Olimpíades Matemàtiques i/o Físiques, Cangur, etc.

No és necessari tenir coneixements previs de programació per assistir al primer curs (on els estudiants se separaran en funció dels seus coneixements previs) però és necessari tenir nocions de programació (per exemple, haver fet el primer curs l’any passat) per fer el segon.

Lloc:

Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB)
Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
C. Jordi Girona Salgado
Barcelona

Període:

Els cursos Algorísmia i programació i  Programació de dispositius mòbils s’impartiràn des del dilluns 9 al divendres 13 de juliol (ambdós inclosos).

Horari:

De dilluns a divendres, de 9 a 18, amb una pausa per anar a dinar (inclòs).

Preu:

Gratuït.

Material del curs:

S’usarà principalment el material gratuït de Jutge.org.

Professors que l’imparteixen:

  • Professor Salvador Roura de la FME i la FIB, entrenador principal dels equips de programació de la UPC, i co-entrenador de l’equip espanyol a les Olimpíades Informàtiques.
  • Professor Jordi Petit de la FIB i la FME, co-entrenador dels equips de programació de la UPC, i principal programador de Jutge.org.
  • Altres professors del departament de LSI de la UPC.
  • Estudiants de la UPC (inclouen alguns dels millors programadors espanyols de TopCoder).

PreInscripcions:

Per pre-inscriure-us, ompliu el formulari següent. Cap al divendres 22 de juny es comunicarà als preinscrits si han estat acceptats o no. Tingueu en compte que el nombre de places és limitat.

Inscripcions tancades

Fotos: